منتــــدى احبــــاء غــــاده
منتــــدى احبــــاء غــــاده
منتــــدى احبــــاء غــــاده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتــــدى احبــــاء غــــاده

ثقافه عامه
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 صينية اللحم في الفرن فى العيد

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
احمد رامى
مدير عام

مدير عام
احمد رامى


المزاج : حالة حب
الهوايه : كتابه
المهنه : محاسب
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 16454
تاريخ التسجيل : 07/02/2011
العمر : 44

بطاقة الشخصية
  :
اوسمه (احمد رامى)


اوسمه (احمد رامى)



  :
My MMS


My MMS



صينية اللحم في الفرن فى العيد Empty
مُساهمةموضوع: صينية اللحم في الفرن فى العيد   صينية اللحم في الفرن فى العيد Icon_minitimeالخميس نوفمبر 10, 2011 7:53 am

صينية اللحم في الفرن




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




المقادير:




• كيلو لحمة.




• 3 بصلات مقطعة شرائح.




• 3 حبات طماطم مقطعة شرائح.




• 3 فصوص ثوم مطحونين.




• ملح -كمون-ك***ة-فلفل أسود




• عود قرفة.







الطريقة:




اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات




والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل




ثم طبقة من شرائح الطماطم




وبعد كده حطي اللحمة عليها




ثم باقي شرائح البصل والطماطم،




وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري




وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة




أو لغاية ما تحسي إنها استوت..




وبألف هنا وشفا.




موزة بالفريك




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





المقادير :




• نصف كيلو لحم موزة خال من العظم.




• نصف كيلو فريك.




• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.




• ربع ملعقة صغيرة فلفل.




• 2 ملعقة كبيرة سمن.




• بصلة.




• عود كرفس.




• فص حبهان.




• مكسرات محمرة.




• طماطم مشوية.




الطريقة





اسلقي الموزة




وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع




وعود كرفس وفص حبهان




قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح




لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة"




وحطيها في مصفة..




في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي




هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه




بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار




وضيفي إليها شوية سمنة والفريك




وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق




بعد كده ضيفي إليه الشوربة




وشوية بهارات وملح




وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي.








بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات
وملح وحمريها في السمنة.





بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم
وحطي فوقه اللحمة المحمرة
وللتجميل شوية مكسرات
والطماطم المشوية على جانب الطبق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غاده
ADMIN

ADMIN
غاده


المزاج : حالة حب
الهوايه : مطالعه
المهنه : موظف
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 18410
تاريخ التسجيل : 08/02/2011
العمر : 44

بطاقة الشخصية
  :
اوسمه (غاده


اوسمه غاده)



  :
My MMS


My MMS



صينية اللحم في الفرن فى العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: صينية اللحم في الفرن فى العيد   صينية اللحم في الفرن فى العيد Icon_minitimeالخميس نوفمبر 10, 2011 2:01 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
صينية اللحم في الفرن فى العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صينية الرز بالدجاج والشعيرية في الفرن للحلوه مييسو هع ........
»  فخذ اللحم المشوية بالبطاطس فى العيد
» صينية اللحم بالباميه لذيذه......
» مكرونه بالكفته في الفرن
»  فخده في الفرن----

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتــــدى احبــــاء غــــاده :: مطبخ غاده-
انتقل الى: