احمد رامى
مدير عام
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 16454 تاريخ التسجيل : 07/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية : :
| موضوع: صينية اللحم في الفرن فى العيد الخميس نوفمبر 10, 2011 7:53 am | |
| صينية اللحم في الفرن [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير: • كيلو لحمة. • 3 بصلات مقطعة شرائح. • 3 حبات طماطم مقطعة شرائح. • 3 فصوص ثوم مطحونين. • ملح -كمون-ك***ة-فلفل أسود • عود قرفة. الطريقة: اخلطي اللحمة مع الثوم والبهارات والملح بعد كده حطي في الصينية طبقة من شرائح البصل ثم طبقة من شرائح الطماطم وبعد كده حطي اللحمة عليها ثم باقي شرائح البصل والطماطم، وبعد كده غطي الصينية بالورق الحراري وحطيها في الفرن على نار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما تحسي إنها استوت.. وبألف هنا وشفا. موزة بالفريك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير : • نصف كيلو لحم موزة خال من العظم. • نصف كيلو فريك. • نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب. • ربع ملعقة صغيرة فلفل. • 2 ملعقة كبيرة سمن. • بصلة. • عود كرفس. • فص حبهان. • مكسرات محمرة. • طماطم مشوية. الطريقة اسلقي الموزة وضيفي إليها أثناء السلق بصلة مقطعة أربع تربع وعود كرفس وفص حبهان قبل ما اللحمة تستوي بشوية ضيفي إليها الملح لما تلاقي اللحمة استوت شيليها من "الشوربة" وحطيها في مصفة.. في الفترة اللي فيها اللحمة بتستوي هاتِ الفريك ونقيه وبعد كده انقعيه في شوية ميه بعد كده هاتِ صينية وحطيها على النار وضيفي إليها شوية سمنة والفريك وقلبي الفريك في السمنة لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليه الشوربة وشوية بهارات وملح وسبيه على نار هادئة لغاية ما يستوي. بعد كده رشي على لحم الموزة المسلوقة شوية بهارات وملح وحمريها في السمنة. بعد كده حطي الفريك في طبق التقديم وحطي فوقه اللحمة المحمرة وللتجميل شوية مكسرات والطماطم المشوية على جانب الطبق | |
|
غاده
ADMIN
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 18410 تاريخ التسجيل : 08/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية : :
| موضوع: رد: صينية اللحم في الفرن فى العيد الخميس نوفمبر 10, 2011 2:01 pm | |
| | |
|