لتحضير الشربات: حطّي 2 كوب سكر مع كوب ميه على النار لغاية ما يغلوّا، وبعد كده حطّي عليه عصير نصف ليمونة ورشّة فانيليا، وسيبيهم يغلوّا مع بعض لغاية ما قوام الشربات يبقى تقيل.
الطريقة: 1- اضربي السكر البودرة مع الزبدة بالمضرب الكهربائي، لغاية ما الخليط يبقى شكله زي الكريمة.
2- بعد كده ضيفي عليهم البيض والفانيليا مع الاستمرار في الخفق ، وبعد كده ضيفي عليهم دقيق السميد وقلّبي الخليط مع بعضه كويس.
3- اخلطي الدقيق العادي مع البيكينج باودر، وبعد كده ضيفي الدقيق على خليط دقيق السميد بالتدريج، مع التقليب لغاية ما تحصلي على عجينة متماسكة تقدري تشكّليها بسهولة.
4- قسّمي العجينة على شكل كور صغيرة، ورصّيها متباعدة عن بعضها في صينية مدهونة بمسحة خفيفة من السمن أو الزيت، واضغطي على كل كورة ضغطة خفيفة ، وهاتي شوكة واعملي بها خطوط متوازية على كل قطعة.
5- دخّليها في فرن ساخن على درجة حرارة 180، لغاية ما تحمرّ، وأول ما تخرج من الفرن اسقيها بالشربات.