منتــــدى احبــــاء غــــاده
منتــــدى احبــــاء غــــاده
منتــــدى احبــــاء غــــاده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتــــدى احبــــاء غــــاده

ثقافه عامه
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
احمد رامى
مدير عام

مدير عام
احمد رامى


المزاج : حالة حب
الهوايه : كتابه
المهنه : محاسب
الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 16454
تاريخ التسجيل : 07/02/2011
العمر : 44

بطاقة الشخصية
  :
اوسمه (احمد رامى)


اوسمه (احمد رامى)



  :
My MMS


My MMS



فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة Empty
مُساهمةموضوع: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة   فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة Icon_minitimeالخميس نوفمبر 10, 2011 7:49 am

فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





المقادير:




• فخدة ضاني.




• كيلو فلفل رومي أحمر.




• 4علب زبادي.




• 5معالق صغيرة خل تفاح.




• كيلو رز.




• كوباية كبيرة زيت.




• 2 ملعقة كبيره ملح.




• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.




• 2ملعقة كبيرة بهارات.




• ملعقة صغيرة كاري.




• نصف كيلو بندق.




• كوباية كبيرة ماء.




• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.




• ملعقة صغيرة فلفل أسود.




• قطعتان فحم.




الطريقة:




1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل




الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل




والبهارات والفلفل الأسمر"...




2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده




نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع




صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه




الفخدة...





3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة




أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...




5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر




ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ




برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.




6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار




ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم




على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.




7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش




من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.




وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غاده
ADMIN

ADMIN
غاده


المزاج : حالة حب
الهوايه : مطالعه
المهنه : موظف
الجنس : انثى
عدد المساهمات : 18410
تاريخ التسجيل : 08/02/2011
العمر : 44

بطاقة الشخصية
  :
اوسمه (غاده


اوسمه غاده)



  :
My MMS


My MMS



فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة Empty
مُساهمةموضوع: رد: فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة   فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة Icon_minitimeالخميس نوفمبر 10, 2011 2:02 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» دجاج بالخلطة السحرية
»  كتف ضاني مشوي ومحشي بالزيتون للشيف يسرى مشاهدة مباشرة
»  فخده في الفرن----
» قطع الدجاج بالزعتر في الفرن
» قطع الدجاج بالزعتر في الفرن

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتــــدى احبــــاء غــــاده :: مطبخ غاده-
انتقل الى: