1/ 2 كيلو لحمة مقطعة شرايح 4 ملاعق كبيرة سمن 2 ملعقة صغيرة بهارات 6 فصوص ثوم مهروسة حبة بصل ملح وفلفل
لعمل البطاطس:
4 حبات بطاطس مسلوقة 1/2 كوب بقدونس مفروم ملعقة صغيرة ثوم مفروم 2 فلفل أخضر مفروم ملعقة صغيرة كزبرة 2 ملعقة كبيرة زبدة 1/ 2 كوب حليب ملح وفلفل 4 ملاعق كبيرة جبنة رومي مبشورة
لعمل البشاميل:
6 ملاعق كبيرة دقيق 4 ملاعق كبيرة زيت 2 ملعقة كبيرة زبدة ملعقة صغيرة ملح كوب جبنة رومي 2 ملعقة كبيرة بقسماط 1/ 2 ملعقة صغيرة بابريكا
الطريقة: 1- أول حاجة حضري الشاورما: شوحي الثوم والبصل في السمنة لحد ما يبقى لونه دهبي، وبعدين حطي معاه اللحمة وشوحيها لحد ما تنزل ميتها، وتبليها بالملح والفلفل والبهارات، وبعدين حطيها في صينية فرن.
2- لتحضير البطاطس: اهرسي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كويس وتبليها بالملح والفلفل والكزبرة والثوم والجبنة والبقدونس، وقلبيهم مع بعض.
3- بعدين حطي على البطاطس اللبن والزبدة، وقلبيها لحد ما تعمل عجينة لينة، وبلّي إيديك بشوية زيت، وابدئي شكلي منها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] متوسطة ورصيها في الصينية فوق اللحمة.
4- لعمل البشاميل: قلّبي الدقيق مع السمنة على نار متوسطة لحد ما لونه يبقى دهبي وبعدين صبّي عليه اللبن تدريجيا وقلبيه بالمضرب لحد ما يبقى قوامه كريمي ناعم.
5- تبلي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بالملح وبعدين صبيه فوق كرات البطاطس، ووزعي عليه الزبدة والبقسماط والبابريكا.
6- دخليه الفرن لمدة 30 : 40 دقيقة لحد ما لونه يبقى دهبي، وقدمه بعد ما يبرد بالهنا والشفا.
اتمنى اشوف رأيكم
احمد رامى
مدير عام
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 16454 تاريخ التسجيل : 07/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية :
:
موضوع: رد: طريقة عمل شاورما اللحم مع كرات البطاطس و البشاميل الجمعة أكتوبر 28, 2011 12:28 am
اكله شهيه تسلم يداكى ياغاده بارك الله فيكى وجزاكى الله خير الجزاء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
غاده
ADMIN
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 18410 تاريخ التسجيل : 08/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية :
:
موضوع: رد: طريقة عمل شاورما اللحم مع كرات البطاطس و البشاميل الجمعة أكتوبر 28, 2011 12:43 am