1- 3/4 كيلو جلاش 2- بصلتين متوسطين الحجم ومبشورين 3- 400 جرام لحمه مفرومه 4- فلفله خضرا مقطعه مكعبات 5-حبه طماطم كبيره مقطعه مكعبات 6- اربع ملاعق زيتون اسمر شرائح 7-شويه جبنه موتزاريلا مش كتير يعني 8- بيضتين 9-تلت اربع كوب لبن 10-وطبعا الزيت عباد شمس او ذره براحتك 11- حوالي اربع حبات مشروم (عيش الغراب) متقطعين
نبدأ بأه
سخني الزيت في حله متوسطه وحطي عليه البصل المبشور عندك ولما يتحمر البصل حطي اللحمهوقلبي كويس غطي عاللحمه دلوقتي وفي طاسه تانيه حطي معلقه زيت واحده بس وفوق الزيت حطي المشروم ( عيش الغراب) وسيبيه في الزيت لوحده دقيقه واحده ثم ضيفي الفلفل الاخضر وبعديه الطماطم وبعد كده الزيتون الاسود غطي عليهم لمده دقيقتين مع التقليب وسيبيهم يتكمرو مع بعض دقيقتين بس - بعد كده تكون اللحمه استوت تتبليها طبعا بالملح والفلفل وتضيفي عليها المشروم والفلفل الاخضر والطماطم والزيتون وفي اللحظه دي تضيفي الجبنه الموتزاريل بعد ما تطفي النار علي كل المكونات تمام كده - نيجي لللبن والبيض الاتنين مع بعض في الخلاط وعليهم ذره ملح وذره فلفل اسمر - في صينيه بأه متوسطه افردي نص كميه وطبعا قبل ما تحطيه تدهني الصينيه بشويه زيت فوق طبقهالاولي حطي الحشو وبعدين طبقه التانيه ومتنسيش تقطعي الصينيه اعمليه بأه علي شكل مربعات مثلثات زي ما تحبي وبعد التقطيع تحطي فوق الصينيه اللبن المخلوط مع البيض - دخلي الصينيه في فرن متوسط الحراره وبس كده خلصت وبالهنا
احمد رامى
مدير عام
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 16454 تاريخ التسجيل : 07/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية :
:
موضوع: رد: جلاش بالحمه المفرومه الجمعة نوفمبر 11, 2011 2:25 am