800 جرام (حوالي أربع أكواب ونص) قرع اصفر مقطع الي معكبات 1 كوب شوربة دجاج او لحمة 1 ملعقة صغيرة سكر 1 ليتر حليب سائل 15 مليتر كريم 4 صفار بيضات 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم 1 رشة جوزة الطيب 1 رشة ملح 1 رشة فلفل اسود 2 ملعقة كبيرة زنجيبل مبشور 1 بصلة 1 ملعقة كبيرة زيت زيتون الطريقة:
البصل يفرم صغير جدا ويحمر مع الزنجبيل المبشور في زيت . نضيف اليه مكعبات القرع والسكر والشوربة ونتركه لمدة نصف ساعة حتي ينضج. نضيف بعد النضج الحليب وبالمكسر الكهربائي المخصص للشوربات نضربه. نحركه شوية مع بعض علي النار وبعدين نرفعه عن النار ونضيف اليه البيض المخفوق مع الكريم. ونحركه مع بعض ونضع الفلفل والملح وجوزة الطيب ونقلبه شوية صغيرة اقل من 10 ثواني ونرفعه عن النار. نزينه في طبق التقديم اما بالبقدونس او باعشاب خضراء
بالهنا والشفا
احمد رامى
مدير عام
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 16454 تاريخ التسجيل : 07/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية :
:
موضوع: رد: طريقة تحضير شوربة القرع الأصفر - الثلاثاء أكتوبر 25, 2011 2:45 am