شاورما [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير: * دجّاج مقطع قطع صغيره * خبز تورتيلا * زيتون أخضر منزوع النوى * بهارات * بصلة مفرومة * كأس زيت زيتون * زعتر * فلفل أحمر * ثوم مهروس
الطريقة: * تسلقين [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حتى النضج، وتضعين عليه بهارات ،بصل مفروم ، فلفل أحمر ، ثوم مهروس ،زعتر . * ندهن الخبز بـخليط الزيت زيتون و الزعتر * تحشى بـالدجّاج ثم تُلف و تدهن بـالزيت زيتون والزعتر * تغلف كل حبه بـقصدير وتحمر قليلاً بـالفرن،يفتح القصدير وتقدم ساخنة. * يفضل البعض تناول الشاورما مع المياه الغازية وننصح بتناولها مع اللبن الرائب، لصحة أوفر ولذة أكثر
مقادير الصوص : * ملعقة كبيرة مايونيز * ملعقه كبيرة طحينة * ليمونه * ملعقة كبيرة خل * ملح وفلفل
طريقة التحضير: * تقطع الفراخ إلى شرائح رفيعة * ثم نخلط مقادير النقع مع بعض "الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت " * ونقلب الفراخ فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر * ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب الفراخ لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً * وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش * ونحمر المكسرات جيداً * نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة * نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف * نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا * نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين.
شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية المقادير: * كيلو شرائح فيليه كندوز. * 2 معلقة بهارات. * ملح / فلفل. * نص كوب خل. * شرائح من اللية الضاني . * بصل مقطع مكعبات.
طريقة التحضير: * نضع شرائح اللحمة في حلة "بايريكس" ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات ونحط عليهم البصل. * نحط عليها شرائح اللية حتى تعطي رائحة وطعم مميز ثم داخل الفرن. * بعد ما تخرج من الفرن نتخلص اللية من عليها. * نحضر طاسة ونضع فيها زيت ونضع عليها الشاورمة التي خرجت من الفرن ونقلبهم مع بعض، وبعد ذلك نحضر عيش شامي كبير وندهنه سلطة طحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش جيداً. * ثم نضع طاسة وندهنها زبدة ونحطها على النار ونضع الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمر وبعد ذلك نقلبه على الوجه حتى يحمر. * وأخيراً نضع طبق التقديم ونقطع الرغيف نصفين ونزينه بالبقدونس والبندورة وصحتين.
احمد رامى
مدير عام
المزاج : الهوايه : المهنه : الجنس : عدد المساهمات : 16454 تاريخ التسجيل : 07/02/2011 العمر : 44
بطاقة الشخصية :
:
موضوع: رد: شاورما الدجاج بالزيتون السبت يوليو 30, 2011 5:09 am